לאחרונה גוברת המודעות לצריכת מזון איכותי ובריאותי, זאת בעקבות התודעה הציבורית בנושא החומרים הכימיים המקיפים אותנו, זיהום האוויר ואיכות הסביבה. כך גם בנושא מי השתייה שלנו, כיום מובן לנו כי מי השתייה הרגילים שלנו עלולים להיות רוויים בכימיקלים, חול, לכלוך, ואף להעמיד אותנו בסיכון. אחת הדרכים הפשוטות להתגבר על בעיה זו היא לרכוש מתקן מים פשוט, מתקן מים זה, יסנן את מי הברז שלנו ויוודא כי הם נקיים, צלולים וכמובן גם טעימים יותר, ותאמינו או לא, זה לא חייב להיות יקר.
סוגי מתקנים:
מיני-בר: מתקנים המתחברים ישירות לברז הביתי שלנו, מתקנים אלו בדרך כלל קטנים וקומפקטים, וישנה אפשרות לרכוש אותם בשלל צבעים ועיצובים. במתקנים מסוג זה, אין צורך להחליף בקבוק, או למלא מים, המתקן מתחבר ישירות לברז הביתי שלנו, מסנן, מטהר, מקרר, ובמתקנים מסוימים גם מרתיח.
מתקני מים מינרלים: בשונה מהמיני-בר, למתקנים אלו מתחבר בקבוק גדול של אחת מחברות המים המינרליים, בלחיצת כפתור פשוטה, אנו מקבלים מים חמים או קרים. במתקן זה אין מערכת של סינון או טיהור, שכן המים המגיעים היישר מחברתו המים הם מים ראויים לשתייה. למתקן זה כמה חסרונות, ראשית הוא בדרך כלל גדול ורחב, שנית יש להחליף את הבקבוק כאשר הוא נגמר (פעולה דיי מסורבלת).
מסננים: הפתרון הפשוט, וסביר להניח שהזול ביותר, סוגיי המסננים הם רבים, חלקם מגיעים כמסנן עליון המתיישב על פיה של קנקן, וחלקם מתיישבים בתוך ברז ייעודי למים מטוהרים. מערכות אלו הם הפשוטות והזולות ביותר, שכן לרוב פעולת הסינון היא פשוטה יותר, וכמו כן המסנן אינו מקרר או מרתיח את המים.
זה לא חייב להיות יקר: כיום, שלל מתקני המים הוא כה רחב, וכך גם המחיר. המיני-ברים, הינם המתקנים הכי יקרים בקטגוריה, כיום ניתן לרכוש אותם החל ב600-700 שקלים לפשוטים ביותר, ואף יותר 4000 שקלים, למעוצבים קטנים ומתקדמים ביותר. האמנם מחיר המיני-בר הוא היקר ביותר אך חשוב להביט על המחיר כהשקעה לטווח ארוך, בזמן שתחזוקתו היא אך ורק החלפת המסנן אחת לתקופה, בזמן שמתקן מים מינרלים עלול להיות זול, אך מחיר החזקתו תהיה יקרה (עלות כל בקבוק). כמו כן חשוב לבדוק מה היא עלות ההתקנה וזמן האחריות בעיקר במתקני המיני-בר והמסננים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה